Avukat Mehmet Behic Güleç 1982/İskilip doğumludur. Zonguldak/Ereğli Anadolu Lisesi ve Ankara Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde hukuk eğitimi almıştır. Hukuk fakültesinden 2006 yılında mezun olmuştur. 2008 yılında yaptığı avukatlık stajının ardından kurduğu hukuk bürosuyla 2008 yılından beri Ankara’da serbest avukatlık yapmaktadır. .

Tüketici hukuku alanlarında Ankara Barosunda meslek içi eğitim seminerleri vermiştir. Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye olarak hukuk çalışmaları yürütmüştür. Gazetelerde Tüketici ve İş hukuku ile ilgili yayınlanmış yazı ve makaleleri bulunmaktadır. Ayrıca yine Tüketici ve İş hukuku ile ilgili olarak çeşitli TV kanallarında yayınlara katılmıştır. Mehmet Behic Güleç kurduğu avukatlık bürosuyla Tüketici Hukukuİş Hukuku, Kamulaştırma Hukuku, İstimlak Hukuku, Tazminat Hukuku, Gayrimenkul Hukuku başta olmak üzere birçok hukuk alanında avukatlık faaliyeti yürütmektedir.

Avukat-müvekkil ilişkileri karşılıklı güven esasına dayanır. Avukat Mehmet Behic Güleç, 21. yüzyılda hukukun ve avukatlık mesleğinin hak arama özgürlüğünün en önemli güvence mekanizması olduğu bilinciyle, avukat-müvekkil arasında temel mesleki ilkelere hassasiyet göstermektedir.

Hukuk Büromuzun Avukatlık Meslek İlkeleri Gizlilik ve Mesleki Sır: ‘Sır saklama ve gizlilik’ avukatlık mesleğinin en önemli etik ilkelerinden biridir. Avukatlık büromuz, BM Havana Avukatlık Kuralları , AB Avukatlık Meslek Kuralları ve 1136 sayılı Avukatlık Kanunu ile belirlenen gizlilik ve sır saklama ilkesini hassasiyetle uygulamaktadır. Hukuk büromuz, müvekkillerine ait bilgi ve belgeleri mesleki sır kapsamında özel bir şekilde gizli tutmakta, üçüncü kişi veya kurumlarla hiçbir şekilde paylaşmamaktadır.

Şeffaflık: Avukat, mesleki faaliyetini icra ederken yapılan işin veya davanın aşamaları ve olası sonuçları hakkındaki hukuki görüşünü müvekkiline aktarmalıdır. Hukuk büromuz, vekaletini aldığı müvekkillerini dava süreci ve yapılan işin aşamaları hakkında sürekli bir bilgi akışıyla bilgilendirmektedir.

Bağımsızlık: Hak arama özgürlüğünün güvencesi olan avukatlık mesleğinin icrasında ‘bağımsızlık’ etkin bir savunma için zorunludur. Avukat, mesleğini ifa ederken tüm kişi ve özellikle kamu kurumlarına karşı bağımsız hareket etmelidir. Hukuk büromuz, bağımsızlık ilkesini mesleki faaliyetin önemli bir unsuru olarak uygulamaktadır.